Basiscursus

Basiscursus EHBO:

Bij voldoende belangstelling zal er een nieuwe basiscursus worden gestart.

Wij verzorgen in principe jaarlijks een basiscursus "Eerste Hulp Verlener", mits er voldoende belangstelling is. U krijgt dan een praktijkgericht lessenpakket voorgeschoteld, waarbij wij voor alle hulpmiddelen, heel veel interactief lesmateriaal en de benodigde documentatie zorgen. Tevens zult u met regelmaat uw opgedane kennis in samenwerking met LOTUS-leden middels oefeningen vorm kunnen geven en op deze manier praktische vaardigheden opdoen.

Met een diploma Eerste Hulp Verlener van Het Oranje Kruis bent u in staat om op een juiste wijze Eerste Hulp te verlenen. Op uw werk, op straat maar ook thuis.

Onderwerpen:

Tijdens de cursus leert u hoe u Eerste Hulp kunt verlenen, bijvoorbeeld bij: 

  • een bloeding;
  • een wond;
  • verstuiking;
  • botbreuk.

Maar ook hoe te handelen bij een slachtoffer met een stoornis in het bewustzijn of van de ademhaling. Reanimeren is uiteraard ook een onderdeel van de cursus.
 

Cursusboek:

Boek_Leren_Doen

Examen:

De opleiding wordt afgesloten met een examen.
De minimumleeftijd om hieraan deel te nemen is 16 jaar.

Het examen wordt afgenomen door een onafhankelijk examenteam.

Na het behalen van het examen ontvangt u het Diploma Eerste Hulp Verlener. Dit diploma is twee jaar geldig. Om de geldigheidsduur na twee jaar te kunnen verlengen is het raadzaam herhalingslessen te volgen. Tijdens deze lessen worden onderwerpen herhaald en uitgebreid zodat u met nog meer kennis en kunde kunt u aantonen een kundige Eerste Hulp Verlener te zijn.